#جرم و جنایت در دنیای امروز و چالشهای پیش روی والدین ،مربیان و مسئولین #
کودکان در فرایند رشد خود مرحله ای را پشت سر میگذارند که روانشناسان را دوره "بی تعادلی در رفتار کودک" می نامند. از آنجا که در این دوران کنترل و تغییر رفتار کودک بسیار دشوار است، ما در این برهه بیش از مراحل دیگر شاهد بروز رفتارهای نامطلوب در اعمال او هستیم. بر اساس برخی مطالعات ،زمان اوج این گونه رفتارها کمی قبل از دوران بلوغ، بین سنین ۱۴ تا ۱۶ سالگی است. درست هنگامی که فرزند مرحله ی انتقال از سلطه ی والدین به استقلال و همراهی با همسالان را ترجمه می کند. به این دلیل فرزندان ما در این سنین به شدت در معرض بزهکاری و اعمال ضد اجتماعی هستند. از طرف دیگر ،نباید از نظر دور داشت که طی مراحل رشد، دوره های حساس و مهم وجود دارندکه شخصیت و اعمال فرزندان ما درآینده شکل می دهند. چه بسا ممکن است بروز مسائل و مشکلات در این دوران، کودک را به بزرگسالی مجرم و گاه جنایتکار تبدیل کند. لذا توجه به دوران رشد آموزش مسائلی ازقبیل مفهوم خوب وبد، قانون، روابط اجتماعی، دوستی ها، شیوه ی رویارویی با مسائل مختلف عادات خوب و..... ضروری است. آموزش این گونه موارد به کودکان و نوجوانان وظیفه خطیری است که والدین مربیان و مسئولین جامعه عهده دار آن هستند.
در سال های اخیر، وضعیت بحرانی جرم و جنایت و آمار رو به افزایش آن،چه در حوزه ی بزهکاری کودکان و نوجوانان و چه در رابطه با جرایم بزرگسالان نشان می دهد که این معضل به آسانی و با سرعت بسیار بالایی رو به گسترش است و تمام جوامع و خانوادهها را -بله !حتی شما و فرزندتان را هم -تهدید میکند.
قرن گذشته، قرن پیشرفت سریع علم و صنعت و ارتباطات، تحولات عمیقی را در زندگی تمام انسانها ایجاد کرده است؛ تحولاتی که در کنار جنبه های مثبت خود، عواقب منفی و هولناکی را برای جوامع به همراه آورده و زندگی هارا با مسائل پیچیده نوینی مواجه کرده است. "افزایش جرم و جنایت"نمونه ای از این عوارض منفی و بحرانهای تهدید کننده است.پدیده ی افزایش جرایم در جوامع صنعتی، یکی از مهمترین معضلات اجتماعی در نیمه دوم قرن بیستم است.پیچیدگی زندگی بشری، دشواری ها و مشکلات خاصی را سبب شده که فرزندان ما نیز از آن در امان نیستند. گوناگونی جامعه از یکسو وویژگیهای سن جوانی،تغییرات هورمونی و جسمانی،مشکلات هویت ،بحران نقش،ابهام درباره ی آینده و تضاد در ارزش هاو عقایدمذهبی و.... از سوی دیگر موجبات دیگر موجب ایجاد نوسانات خلقی و رفتار ی در فرزندان ما شده است .در این میان ناآگاهی اطرافیان و برخوردهای نامناسب،رفتارهای انحرافی و مبتذل، بزه و جرایم مختلف را بیش از پیش در جوامع ایجادکرده است.تحقیقات نشان میدهد ۲۰ تا ۳۰ درصد بزهکاران خردسال،اغلب جرم خود را تکرار میکنند .وقوع جرم نه تنها به فرد،بلکه به خانواده،دوستان و اطرافیان وی نیز ضربه های سخت و حتی گاه جبران ناپذیری وارد میسازد و جامعه را گرفته و عواقب سوء خود می کند.
با ما همراه باشید ....