بروز اعتیاد در نوجوانی تا حدودی به بیتوجهی خانواده مربوط است، مشکلاتی مانند خشونت، مشاجره و یا درگیر بودن عضوی از خانواده به مواد مخدر میتواند از عوامل گرایش فرزندان به اعتیاد باشد.
دلایل شیوع اعتیاد در بین نوجوانان
بخشی از این عوامل وابسته به حس کنجکاوی در سنین نوجوانی است، معمولاً حس کنجکاوی یکی از دلایل مهم برای ورود افراد نوجوان به چرخه مصرف مواد مخدر و دخانیات است. بخشی هم مربوط به ابراز وجود و خودنمایی دوران نوجوانی بوده و قصد پوشاندن خلأهای عاطفی خود را دارند به مصرف مواد مخدر روی میآورند.
تأثیرپذیری و الگوگیری از همسالان نقش بسیاری در روی آوردن نوجوانان به مصرف مواد دخانی دارد
البته نمیتوان منکر اختلالات روانی و افسردگی بعضی از نوجوانان شویم چرا که برخی با این دلیل به مصرف مواد مخدر پناه میبرند. دلایل دیگر مربوط به چگونگی فضای درون خانه است، اگر مواد مخدر در خانواده در دسترس باشد به طور طبیعی در چنین شرایطی احتمال گرایش فرزندان برای مصرف آنها افزایش مییابد.
از بین رفتن نیروی جوان یک جامعه با اعتیاد
بروز اعتیاد در نوجوانی تا حدودی به بیتوجهی خانواده وابسته است، مشکلاتی مانند خشونت، مشاجره یا درگیر بودن عضوی از خانواده (پدر یا مادر) به مواد مخدر میتواند برای گرایش فرزند به اعتیاد مؤثر باشد. از سوی دیگر وقتی نوجوان درگیر اعتیاد میشود عوارض مواد مخدر تنها برای خود او نیست و خانواده و جامعه را هم تحت تأثیر قرار میدهد.
وقتی نوجوانی به سمت مواد مخدر گرایش پیدا میکند نیروی انسانی یک اجتماع هدر میرود، از یک طرف باید هزینهای برای ترک مصرف مواد مخدر و هزینهای برای بررسیهای قضائی و انتظامی این افراد پرداخته شود، از سوی دیگر نوجوان معتاد، دیگران را نیز درگیر مصرف مواد مخدر میکند، در حقیقت نیروی جوان یک جامعه با مصرف مواد مخدر از بین میرود.