با ایجاد خانه و محیط عاری از دخانیات، خطرات دود تحمیلی ناشی از دخانیات به حداقل رسیده و آینده سالم فرزندان و خانواده تضمین میشود.
باتوجه به افزایش روزافزون مصرف دخانیات برجوانان(عمدتا دختران) و آثار مخرب اجتماعی، روانی و بهداشتی فراوان آن، درصورتی که خانواده ها اصول فرزند پروری و مسائل تربیتی و نظارتی را به درستی رعایت کنند، میتوان آینده بهتری برای فرزندان و جوانان کشور رقم زد.
باتوجه به نقش مهم خانواده و پیشگیری از این معضل اجتماعی ،والدین عزیز و گرامی باید مهارت هایی را که باعث تقویت رابطه عاطفی بافرزندان آموزش ببینند.
پیشگیری از این معضل اجتماعی با رعایت این اصول سه گانه ممکن میشود:
الف) آگاهی از مضرات دخانیات
ب)فراگیری اصول فرزند پروری
ج)فراگیری مهارت های زندگی
گام اول برای ایجاد و تحکیم یک رابطه دوستانه و صمیمی یا نوجوان این است که اورا باهمه کمی ها و کاستی هایش قبول داشته باشید.کاستی های رفتاری او را همچون نقاط قوت و توانایی بپذیرید و اورا به عنوان فردی که دارای استقلال ، سلیقه های خاص و عقاید قابل ارائه است،نگاه کنید.
احساساتش را پذیرفته و اعتماد به نفس او را باکم اهمیت جلوه دادن اشتباهات و تقدیر ازکارهای پسندیده اش بالا ببرید.
اگر والدین به این نتیجه برسند که فرزند آنها دیگر بزرگ شده است و خودش تاحدودی توانایی تشخیص درست و غلط رادارد، درهمه امور او دخالت نخواهند کرد درنتیجه حد و مرز حریم نوجوانان و خودشان را رعایت خواهند کرد و احترام متقابل بین فرزند و والدین، هم چنان محفوظ خواهد ماند.
اجرای این مهم به دلیل حساسیت، عدم آگاهی و یا نپدیرفتن حریم شخصی کودکان برای برخی از والدین دشوار میباشد.
نحوه برخورد مناسب پدر و مادر با نوجوان سیگاری•
بانوجوان خود ازکودکی رفیق باشید
همیشه آرامش خود را حفظ کنید تابتوانید درمقابل ناسازگاری های نوجوانتان عکس العمل مناسبی داشته باشید
کتک نزنید، تنبیه بدنی باعث ناسازگاری بیشتر نوجوان و فرار او از خانه میشودازدرگیری لفظی و تنبیه لفظی( استفاده از کلماتی که بار منفی دارند یا ناسزا گفتن) به شدت بپرهیزید
امر و نهی کردن به صورت مستقیم بی فایده است. متوجه کردن نوجوان درمورد اشتباهاش قلق خاصی دارد
از رابطه های صمیمی نوجوانتان با اطرافیانش آگاهی داشته باشید