" سیاست گزاری های صنعت دخانیات در دنیا "
دخانیات در حوزه های مختلف کشاورزی، صنعت، تجارت، دارای مزایای نسبی است.کشاورزان ،تجار و کارگران زیادی در جهان به فعالیت در این عرصه اشتغال دارند به همین جهت امکان اعمال سیاستهای تام علیه دخانیات و حذف آن از چرخه اقتصاد ملی و بین المللی وجود ندارد. زیان های مالی که از استعمال دخانیات ناشی میشود که برای درمان انواع بیماریهای ناشی از مصرف دخانیات تخصیص می یابند. هزینههای از کار افتادگی و ناتوانی جسمی کودکان نیز به آن افزوده میشود.در مجموع تدارک هزینه مزبور هم برای جامعه و هم برای بیماران بسیار گزاف و طاقت فرساست آتشسوزی ناشی از استعمال سیگار و هزینههای استفاده می باشد.
موارد زیر به افزایش مصرف دخانیات دامن میزند:
- عرضه روزافزون و شایع مواد دخانی (قلیان) در اماکن تفریحی و رستورانها و قهوهخانهها
- تبلیغات فریبنده در مورد قلیان و تنباکوهای میوهای و معطر
- تغییر مصرف قلیان از فرم سنتی در سنین بالا به فرم مدرن (میوهای و...) در سنین پایینتر و استفاده از آن به عنوان یک وسیله تفریحی
- در استرس بودن و ارزان بودن انواع مواد دخانی
- مصرف سیگار و دیگر مواد دخانی توسط سایر افراد خانواده
- وجود تنشها و ناهنجاریهای خانوادگی در خانوادههای بیثبات و فقدان حمایتهای خانوادگی
- کاهش قبح مصرف دخانیات
- نداشتن مهارتهای زندگی لازم برای مقابله با استرس و ناملایمات زندگی
- وضعیت اقتصادی و معیشتی نامناسب
نداشتن اعتماد به نفس کافی
اینها همه و همه دست به دست هم داده و منجر به بروز پدیدهی جدید تهدید کننده سلامتی کشور به صورت افزایش مصرف قلیان در بین زنان و مردان، نوجوانان و جوانان، به عنوان یک تفریح و تفنن شده است. این در حالی است که در بسیاری مسائل در جامعه از جمله فندک و زیرسیگاری موجود در خودرو و پخش تصاویر کشیدن سیگار در تلویزیون و دیگر رسانهها توسط فیلمهای غربی به این موضوع دامن زدهاند.