تصاویر

مرتب سازی بر اساس :

نمایش 1–1 از 78 نتیجه

طرز تهیه و دستور پخت کاچی ۱. ابتدا برای تهیه کاچی یک قابلمه را انتخاب کنید و آب در آن بریزید، سپس بر روی حرارت ملایم بگذارید و شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید تا شکر آب شود و محلولی غلیظ به‌دست آید. سپس آن را از روی اجاق گاز بردارید و گلاب به آن اضافه کنید. به دو نکته در اینجا توجه کنید، یکی اینکه وقتی گلاب را اضافه کنید که قابلمه روی حرارت نباشد تا عطر گلاب نپرد و دومی اینکه غلظت مایع شما باید به اندازه غلظت شهد مربا باشد. ۲. در مرحله بعدی در قابلمه‌ای آرد را بریزید و سپس کره را به آن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا خام بودن آرد از بین برود و رنگ آن کمی به قهوه ای سوخته متمایل شود. ۳. در گام بعدی شیره‌ای را که در مرحله اول درست کردید را به ظرف آرد اضافه کنید و آن را حدود ۱۵ دقیقه به طور مرتب و با دقت و سریع هم بزنید، تا آرد حالت گوله گوله به خود نگیرد. سپس خلال‌های پسته و بادام را که از قبل تهیه کرده‌اید را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. ۴. در مرحله آخر بر روی در قابلمه یک دم کنی قرار دهید و قابلمه را بر روی شعله پخش‌کن با حرارت پایین به مدت زمان حدود ۴۵ دقیقه قرار دهید تا کاچی کاملاً جا بیفتد و پخته شود. پس از آماده شدن کاچی آن را در یک کاسه کوچک بکشید و با کمی خلال پسته و پودر دارچین تزیین کنید. منبع: ایرنا
اعتیاد یک بیماری است که عوامل متعدد فردی، محیطی و اجتماعی در بروز و شکل گیری و تداوم آن به صورت تعامل با یکدیگر دخیل هستند. مواد مخدر موادی است که از طریق کشیدن، تنفس، تزریق و ... وارد بدن شده و با ورود به گردش خون و در نهایت با تاثیر بر روی مغز نحوه احساس، تفکر، دریافت و یا رفتار مصرف کننده را تغییر میدهد. انگیزه اصلی در مصرف مواد، تکرار تاثیرات تجربه شده است. مواد مخدر صنعتی، با تاثیرات مخرب خود با سرعت جوامع انسانی را آلوده کرده و مشکلات زیادی را برای خانوادهها به وجود آورده است. راه مبارزه با این پدیده شوم چیست مسلما دولتها باید با برنامه ریزی و مدیریت صحیح و همکاری با خانوادهها این معضل اجتماعی را از بین ببرند. در این مقاله به راههای پیشگیری از اعتیاد در سنین نوجوانی پرداخته شده است .نقش خانواده، مدرسه و ماهواره در اعتیاد نوجوانان، همچنین عوارض مصرف مواد مخدر، علل گرایش به مواد مخدر، رابطه عزت نفس و اعتیاد نیز مورد بررسی قرار گرفته است. روش تحقیق در این مقاله به صورت کتابخانهای میباشد. در پایان فتاوای مراجع تقلید عظام را نیز درباره مواد مخدر آوردهایم.
اعتیاد یــك «بیمارى اجتماعی» است كه عوارض جسمى و روانى دارد و تا زمانى كه بـه علل گرایش «بیمار» توجه نشود، درمان جسمى و روانى فقط براى مدتى نتیجه‏ بخش خواهد بود و فـــرد مـــعتاد دوباره گرفتار « مواد اعتیاد آور» می‏ گردد.اعتیاد به موادمخدر یكى از مهمترین مشكلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است كه عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه بشرى محسوب شده و موجب ركود اجتماعى در زمینه ‏هاى مختلف مى‌گـــــردد همچنین ویــرانگری‏ هاى حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیارى از ارزش‌ها و هنجارهاى فرهنگى و اخلاقى شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را بطور جدى به مخاطره مى‌اندازد.پدیده شوم قاچاق موادمخدر بیش از آنكه فعالیتى سوداگرانه، تجارى و اقتصادى در عرصه مافیاى اقتصاد بین ‏المللى باشد، ابزارى كارآمد، مؤثر و راهبردى در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر كشورهاى توسعه نیافته است. تحلیلگران مسائل سیاسى و اجتماعى بر این باورند كه در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده موادمخدر مهمترین عامل به تباهى كشیدن و انحطاط اخلاقى جوامع به شمار می‏ رود. متاسفانه گسترش دامنه مصرف موادمخدر در جامعه امروزى به حدى است كه حتى قشر متفكر و تحصیل كرده را نیز به سمت خود كشانده است. مبارزه با اعتیاد نیز قطعاً بیش از آنكه ماموریتى در راستاى وظایف مصرحه نیروى انتظامى باشد، اقدامى است استراتژیك در مقابله با ابزار نظام سلطه جهانى در انحطاط اخلاقى جوامع با اهداف خاص سیاسی. اعتیاد بعنوان یك آسیب اجتماعی، هیچ گاه بطور كامل ریشه‏ كن نخواهد شد، اما با تدبیر، اندیشه و تلاشى مخلصانه حداقل می‏توان آنرا به كنترل در آورد. در این راستا تلاش ما بر این است تا با ارتقاء سطح آگاهى اقشار مختلف جامعه پیشگیرى از اعتیاد را بر درمان معتادین مقدم بداریم. به امید روزى كه جامعه‏ اى داشته باشیم كه اگر هم در آن فرد معتادى وجود دارد، درصدد نجات خویشتن باشد
گزارش خبرگزاری برنا؛ گرچه دو گروه ذکر شده در بالا(سالمندان و افراد مبتلا به بیماری‌های جدی) در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ قرار دارند اما محققان بر این باورند که گروه دیگری از افراد هستند که سیگار و ویپ(سیگار الکترونیکی) استعمال می‌کنند و یا اختلالات سوءمصرف مواد دارند نیز در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ قراد دارند و آسیب پذیر هستند اما به اینگونه از افراد توجه زیادی نمی‌شود.دکتر "نورا ولکوف"(Nora Volkow) مدیر موسسه ملی سوء مصرف مواد در یک وبلاگ نوشت: محققان باید این مورد را نیز در نظر داشته باشند که احتمال اینکه برخی از افراد مبتلا به اختلالات سوءمصرف مواد به بیماری کووید- ۱۹ مبتلا شوند نیز وجود دارد. زیرا بیماری کووید-۱۹ به ریه‌ها حمله می‌کند، ممکن است کسانی که سیگار می‌کشند یا ماری جوانا مصرف می‌کنند در معرض جدی خطر ابتلا به این بیماری قرار داشته باشد.اختلال مصرف مواد(SUD)، وضعیت پزشکی است که در آن استفاده از یک یا چند ماده منجر به اختلال بالینی می‌شود. تشخیص این اختلالات با مجموعه‌ای از علائم ذهنی، جسمی و رفتاری انجام می‌شود.
راههاي پيشگيري و ترک اعتياد: از آنجا که پيشگيري بهتر و راحتتر از درمان است در ابتدا به راههاي پيشگيري مي پردازيم . همانطور که قبلاً گفته شد شخصيت افراد در ابتدا در خانواده شکل مي گيرد وخانواده بهترين و مؤثر ترين عامل در ايجاد و يا حذف يک رفتار مي باشند. در اين رابطه والدين بايد ازسيگار کشيدن د رمنزل و در حضور فرزندان خود اجتناب کنند و هچنين از معاشرت با افراد سيگاري خودداري کرده و فرزند خود را در کنار کسي که سيگار مي کشد قرار ندهند. آموزش مهارتهاي زندگي ( مهارت حل مشکل ، قدرت تصميم گيري ، توانائي نه گفتن ، هنر دوست يابي وغيره ) از عوامل حفاظت کننده مي باشد . در رابطه با ترک اعتياد نيز راههاي فراواني پيشنهاد و ارائه گرديده است که البته همه اين راهها به اراده و خواست دروني فرد باز مي گردد. اما آنچه مسلم است ريشه يابي در حل تمام مشکلات مي تواند بهترين راه حلها را به ما ارائه دهد. پس اگر ما ريشه و علل اعتياد را شناسائي کنيم دقيقتر و مؤثرتر مي توانيم آن را درمان کنيم . موارد ديگر که در زيرآمده است به عنوان راههاي مؤثر در ترک نيز کاربرد فراواني داشته است . اين راهها عبارتند از : مطالعه و آگاهي از مضرات سيگار ، آموزش افراد سيگاري و تقويت روحي و رواني آنها ، ورزش و فعاليتهاي جسمي هدفدار ، وضع قوانين در ممنوعيت استعمال دخانيات در اماکن عمومي و جديت در اجراي آن ، آموزش از راه رسانه ها با اطلاع رساني و پخش يا چاپ تصاوير از عاقبت افراد مبتلا ، مشاوره ، استفاده از روشهاي جايگزين مثل اسپري بيني ، قرص مکيدني ،استفاده از ادامسهای ترک سیگار...
تاريخچه پيدايش سيگار :قبل از هر چيز بهتر است با تاريخچه و پيشينه سيگار آشنا شويم . پيشينه مصرف دخانيات به طور تخميني درحدود ده هزار سال پيش مي رسد. در چين و يونان باستان، بر اساس نوشته هاي تاريخ نويسان و آثار حكاكي شده، از تنباكو و توتون به عنوان گياهي داروئي ياد شده است در دوران باستان بوميان آمريکا به خواص گياه تنباکو پي بردند. وقتي کريستف کلمب و همراهانش در سال 1492 ميلادي به جزيره اي در ميان آمريکاي شمالي و جنوبي رسيدند، ديدند بوميان آن سرزمين برگهاي يک گياه عجيب را به روي آتش ريخته و از دود آن نفس مي کشند و آن را وارد ريه خود مي کنند . کريستف کلمب تصور کرد چيزي جادويي را کشف کرده است و زماني که مراجعت مي کرد مقداري از آن برگها و دانه هاي آن گياه را با خود به اسپانيا برد و به اين ترتيب ، توتون به اروپا وارد شد و مردم آن را توباکو ناميدند. زماني که اسپانيائيها به آمريکا رفته و آنجا را فتح کردند طريقه استعمال توتون را از بوميان آن سرزمين فرا گرفتند . لفظ سيگار گرفته شده از اسپانيا و از نام توتون به زبان بومي مي باشد. توتون در سال 1605 ميلادي کم و بيش در عثماني ، مصر و هند شناخته شده و توسط پرتغاليها وارد ايران شد و ايرانيان توباکو را تنباکو ناميدند. بعضي از تاريخ نويسان ورود توتون به ايران را از سال 1590 ميلادي مطابق با 999 هجري قمري دانسته اند. اما به هر حال در زمان شاه عباس استفاده از اين ماده رواج يافت.
سيگار و دخانيات :طبق شواهد بدست آمده در سالهاي اخير، گرايش به مصرف سيگار در بين افراد جامعه و بخصوص جوانان گسترش روز افزوني داشته است اين قضيه آنگاه ابعاد فاجعه بار خود را نشان ميدهد که بدانيم 84 درصدسيگاريها در کشورهاى در حال توسعه زندگي مي کنند و جالب تر آن است که بدانيم حتي در کشورهاى توسعه يافته نيز طبقات پايين جامعه بيشترين مصرف سيگار را دارند و بيشترين بار اقتصادى و بهداشتي سيگار را بر دوش مي کشند. اين آمار گوشه اى از جديدترين گزارش سازمان بهداشت جهاني است که به مناسبت 31 ماه مي (روز جهاني بدون سيگار) منتشر شده است . بدين ترتيب سيگار با گسترش فقر چرخه اى را ايجاد کرده است که در دنياى جهاني شده امروز ، روز به روز مستحکم تر شده و از مرکز به پيرامون در جهان معاصر در حال تکرار است. سازمان بهداشت جهاني در گزارش سالانه خود به مناسبت روز جهاني دخانيات هشدار داد كه در هر شش ونيم ثانيه يك تن بر اثر ابتلا به امراض ناشي از مصرف دخانيات جان خود را از دست مي دهند. در اين گزارش همچنين آمده است : استفاده از دخانيات سالانه باعث مرگ 9/4 ميليون تن مي شود و انتطار مي رود كه طي 20 سال آينده اين رقم دو برابر شود. در ادامه اين گزارش آمده است كه تعداد مصرف‌كنندگان دخانيات هنوز همچنان رو به افزايش است و احتمال مي‌رود كه از 3/1 ميليارد تن در حال حاضر به ‌7/1 ميليارد تا سال ‌2025 برسد. اين امرمتصديان امور را بر آن داشته تا تدابيري جهت رفع يا کاهش اين معضل بيانديشند و تحقيقاتي را در اين زمينه صورت دهند.
سوءمصرف موادمخدر یکی از بحث‌انگیزترین مسائلی است که در حوزه روانشناسی و جامعه‌شناسی نظر متخصصان را به‌خود جلب نموده است. به‌طوری‌که به یقین می‌توان گفت امروزه استفاده روزافزون از مواداعتیادآور یکی از معضلات بزرگ و پیچیده جوامع انسانی شده است. این پیچیدگی از آنجا ناشی می‌شود که اعتیاد به موادمخدر یک معضل زیستی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و نمی‌توان اعتیاد به موادمخدر را فقط از یک دیدگاه مورد توجه قرار داد، چرا که در این صورت همان‌طور که تجربه نشان داده است، موفقیت چندانی حاصل نخواهد شد. به‌عبارت دیگر، اعتیاد به‌موادمخدر به‌عنوان یکی از چالش‌های بزرگ در جوامع بشری، دارای ابعاد و زوایای پیدا و پنهان بسیاری است. به همین دلیل این مسئله از جنبه‌های مختلفی قابل تأمل و بررسی است که هم عوامل به‌وجود آورنده زیادی و هم پیامدهای منفی زیادی در پی دارد. در این مورد گزارش سالیانه کمیته بین‌الملل کنترل موادمخدر بیانگر افزایش روزافزون قاچاق و مصرف نابه‌جای موادمخدر و مواد روانگردان است. در این زمینه دفتر پیشگیری از سوءمصرف مواد SOAP در سال ۱۹۹۰ طی مطالعات گسترده برآورد نمود که: ۴۹ درصد قتل‌ها، ۸۲ درصد تجاوزها، ۶۲ درصد دعواها و درگیری‌ها، ۶۹ درصد درگیری منجر به قتل، ۵۰ درصد مرگ‌ومیرهای ناشی از سوانح رانندگی، ۲۷ درصد خودکشی‌ها، ۳۸ درصد کودک‌آزاری‌ها و... با مصرف الکل و موادمخدر در ارتباط بوده است. متأسفانه، آمارهای موجود و مقایسه آن در کشورهای مختلف، وضعیت وحشتناک‌تری را در کشور ما نشان می‌دهد.
نتایج اغلب پژوهش‌ها در سطح کشورهای مختلف حاکی از آن است که میزان مصرف مواد در جوامع مختلف به ویژه در میان نوجوانان و جوانان در حال افزایش است. سوءمصرف مواد در میان جوانان مشکلاتی نظیر خطر آسیب و مرگ از طریق خشونت بین فردی، تصادفات جاده‌ای، رفتارهای پرخطر جنسی، ابتلا به بیماری‌هایی چون ایدز و مشکلات تحصیلی را افزایش می‌دهد.مسأله مصرف و سوءمصرف مواد در میان نوجوانان و جوانان به دلیل حساسیت این دوره از زندگی و نقش آن در زندگی آینده افراد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این مسأله وقتی مهم‌تر می‌شود که شیوع مصرف مواد در میان جوانان دانشجو مطرح می‌شود. بنابراین توجه به این موضوع در بین دانشجویان از موضوعات اساسی نظام‌های آموزشی بوده و می‌تواند گام مؤثری در شناسایی عوامل مرتبط با سوءمصرف مواد و ارائه راهکارهای مؤثر در جهت پیشگیری و درمان اختلالات سوءمصرف مواد و اعتیاد باشد. با توجه به هزینه‌های بسیار بالای مبارزه با موادمخدر، درمان و نگهداری معتادان و همچنین معایب مربوط به روش‌های درمان و سم‌زدایی، به نظر می‌رسد پیشگیری از سوءمصرف مواد بسیار مقرون به صرفه و کاراتر باشد. از این‌رو یکی از زمینه‌های مهم پژوهش در زمینه سوءمصرف مواد، شناسایی عوامل خطر و محافظت‌کننده گرایش به مصرف مواد است.
برای برنامه ریزی راههای موثر در پیشگیری از اعتیاد، ابتدا باید علل و عوامل موثر در شروع مصرف و اعتیاد به مواد را در نوجوانان و جوانان شناخت. عوامل ژنتیكی، شخصیتی، پسیكوپاتولوژیك،فارماكولوژیك، خانوادگی، محیطی و اجتماعی همگی دراتیولوژی سوء مصرف و اعتیاد موثر هستند و عوامل متعدد درمقابل بایكدیگر به سوء مصرف و سپس اعتیاد منجر می‌گردند. برای انتخاب و به كارگیری مناسب استراتژی‌ها، دانستن نیازها و مشكلات و پتانسیل‌ها و توانائی‌های اجتماعی ضروری است. اجرای هربرنامة پیشگیری به شناخت دقیق منطقه،‌بررسی كامل وضعیت بهداشتی و روان شناختی و بررسی‌های همه گیرشناسی بستگی دارد تا به این وسیله عوامل موثر بر مصرف مواد آشكار شود. به عنوان مثال، باید شایع ترین نوع مادة مصرف و گروه سنی افراد در معرض خطر، موقعیت‌ها و محل‌های مصرف، باورهای نادرست وعوامل مخاطره آمیز، امكانات و منابع موجود را شناخت و براساس آن مدل فعالیت‌های پیشگیری را تعیین نمود. تحقیقات نشان داده اند كه نمی‌توان یك روش واحد را به عنوان بهترین روش برای همه افراد و گروه‌ها انتخاب نمود. بهره گیری از استراتژی‌های مختلف برای تاثیر برشیوع اعتیاد ضروری است زیرا عوامل متفاوتی در ایجاد اعتیاد موثرند.
تنها سرطان ریه یا بیماریهای قلبی پیامدهای استعمال دخانیات نیست بلکه مجموعه‌ای از مسایل و مشکلات بهداشتی در ارتباط با مصرف مواد دخانی وجود دارد که می‌تواند به لحاظ شرایط جسمانی و مقاومت ایمنی در افراد سیگاری بروز می‌کند، که برخی از آنها عبارتند از:‌١- از دست دادن موهابا تضعیف سیستم ایمنی افراد سیگاری در اثر مصرف مواد دخانی، بدن این افراد مستعد ابتلا به انواع بیماریها از جمله «لوپوس اریتماتوز» می‌شود که این بیماری می‌تواند عامل از دست دادن موها، ایجاد زخم‌ در دهان، جوش‌های پوست روی صورت، سر و دست‌ها شود.‌٢ – آب مروارید (کاتاراکت)افراد سیگاری ‌۴٠ درصد بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به آب مروارید، کدر شدن عدسی چشم و ممانعت از عبور نور و در نهایت نابینایی هستند.‌٣ – چین و چروکاستعمال دخانیات باعث از بین بردن پروتئین‌های انعطاف دهنده پوست می‌شود؛ همچنین باعث تحلیل بردن ویتامین A و محدود کردن جریان خون در عروق پوست می‌گردد.پوست افراد سیگاری خشک و دارای خطوط و چین خوردگی‌های ریزی در اطراف لبها و چشمهاست.
دخانیات عامل شیوع آسم در ایام کروناسلامت نیوز: آسم از جمله بیماری‌های تنفسی است كه در سنین مختلف شایع است ولی در كل كودكان را بیشتر درگیر می‌كند. تاكنون درمان قطعی برای بیماری آسم ارائه نشده است اما می‌توان با داروهای مؤثر و كنترل مناسب این بیماری، از بروز علائم و حملات آن پیشگیری كرد.به گزارش سلامت نیوزبه نقل از روزنامه جام جم ،استعداد ژنتیك و عوامل محیطی در بروز این بیماری نقش اساسی دارد و استفاده از دخانیات از جمله سیگار و قلیان می‌تواند شیوع این بیماری را افزایش دهد و نتایج فاجعه‌باری را برای مبتلایان به این بیماری به‌بار آورد. با توجه به استراتژی‌های وزارت بهداشت و نظام سلامت در راستای ممنوعیت استفاده از قلیان در انظار عمومی، در شرایط اپیدمی كرونا و با حضور مردم در خانه‌ها استفاده از قلیان و دخانیات می‌تواند با افزایش خطر شیوع آسم در كشور همراه باشد.افرادی كه در شرایط شیوع كرونا در منزل مانده‌اند، گاهی به عنوان سرگرمی به مصرف دخانیات می‌پردازند كه این امر نه‌تنها ریه این افراد را در برابر كرونا آسیب‌پذیر می‌كند بلكه كودكان و افراد مبتلا به آسم را نیز حساس می‌كند كه می‌تواند حملات آسمی این افراد را تشدید كند و میزان خطر ابتلا به كروناویروس را در این افراد افزایش داده و چه‌بسا موجب فوت این بیماران شود.هر نخ سیگار حدود ۴۰۰۰ ماده شیمیایی و سمی دارد و مواد سمی منتقل شده از قلیان چند برابر سیگار بوده كه استنشاق دود دخانیات باعث تغییرات ساختاری و سلولی در بافت ریه می‌شوند. این تغییرات برگشت‌ناپذیر است و باعث آسیب‌پذیری بافت ریه در برابر عوامل خطرزا می‌شوند و حتی حساسیت‌زایی را در افراد بیشتر می‌كند.متاسفانه در فضای مجازی بحثی با عنوان قلیان مفید مطرح شده است.به این صورت كه مدعی می‌شوند «قلیان مفید یا قلیان نعناع رفع‌كننده آسم و پاك‌كننده ریه است.» می‌گویند اگر قلیان را از عرق نعنا پركرده و بدون ذغال كشیده كه باعث رفع آسم و حساسیت می‌شود كه قطعا این اقدامی نادرست است. لازم به ذكر است كه با وجود مفید بودن نعنا، احتمال ایجاد حساسیت توسط نعنا در برخی افراد مبتلا به آسم وجود دارد و نیز ورود میزان بالای هوای حاوی مواد موجود در عرق نعنا می‌تواند محرك ریه باشد. همچنین برخی از قلیان‌ها حاوی مواد حساسیت‌زا بوده و جنس بدنه و شلنگ و... قلیان خود محرك آسم است.اگر قلیان را قبلا سایر افراد استفاده كرده باشند در این صورت وضعیت بسیار وخیم‌تر خواهد بود و باقیمانده‌هایمواد محرك و سمی در قلیان و شاید آلودگی میكروبی نیز وضعیت فرد را بحرانی سازد.همچنین باور غلط دیگری كه وجود دارد این است كه چون دود تنباكوی قلیان از داخل آب رد و از طریق آب فیلتر می‌شود، پس مواد مضر آن تصفیه می‌شود.این در حالی است كه كشیدن دود تنباكو از طریق آب، مواد مضر آن را تصفیه نمی‌كند. این دود می‌تواند روی ریه به‌شدت اثر مخربداشته باشد.از سوی دیگر در جامعه برخی افراد دارای باور اشتباهی هستند كه تصور می‌كنند استفاده از سایر دخانیات مانند پیپ و چپق و... خطر كمتری از سیگار و قلیان دارد. از آنجا که این نوع دخانیات حاوی توتون‌های معطر هستند، این دیدگاه نادرست را به‌وجود می‌آورد كه كم‌ضررتر هستند.لازم به ذكر است كه این‌گونه موارد نه‌تنها كم‌ضرر نبوده بلكه به‌خاطر وجود مواد حساسیت‌زا در این نوع دخانیات، آسیب شدیدتری به ریه وارد شده و افراد مبتلا به آسم را بیشتر تحت‌تاثیر قرار داده و ریسك درگیری این بیماران را افزایش می‌دهد.در نهایت از آنجا كه آسم یك بیماری قابل مشاهده در میان جمعیت عمومی است و متاسفانه روز به روز در حال افزایش است، شواهد مرتبط‌كننده مواجهه افراد مبتلا به آسم با دود دخانیات باعث عواقب ناگوار در بیماران می‌شود كه باید سیاستگذاران سلامت، قوانین جدیدی در مورد استعمال دخانیات، به‌ویژه در اماكن عمومی و ایجاد محیط‌های عمومی عاری از دخانیات را وضع كنند.همچنین توصیه می‌شود با آگاه‌سازی افراد و خانواده‌ها از خطرات ناشی از استعمال دخانیات، اجازه استعمال دخانیات در منزل یا كنار افراد و فرزندتان داده نشود و از اماكن عمومی كه امكان سیگاركشیدن وجود دارد، دوری شود تا با اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی، شرایط تحریك‌كننده بیماری آسم كمتر شود. همچنین در صورت بروز هرگونه مشكل تنفسی سریعا به مراكز درمانی مراجعه و با پزشک مربوطه مشورت انجام شود.
بستن
مقایسه